Σέριφος

Η  Σέριφος  ανήκει στην οικογένεια των Κυκλάδων….. Σε απόσταση μόλις 4 1/2 ώρες με πλοίο και 2 1/2 ώρες με ταχύπλοο, μέσα στο απέραντο γαλάζιο του Αιγαίου ξεπροβάλει φωτεινή σαν ζωγραφιά η Σέριφος, πανέτοιμη να σε μεθύσει με την ομορφιά καταγάλανων νερών της. Γνωρίστε μαζί μας τις παραλίες της, όπου η Ψιλή άμμος βραβεύτηκε ως η πρώτη από τις καλύτερες παραλίες της Ευρώπης.   Ολόκληρο το νησί Συνολικά είναι 52 ναυτικά μίλια. Αποτελείται από 72 υπέροχες παραλίες εκ των οποίων  μόνο οι 15 έχουν πρόσβαση με αυτοκίνητο. Μία από τις καλύτερες μη προσβάσιμες παραλίες του νησιού είναι ο Κένταρχος…… Πήρε την ονομασία του από την αρχαία λέξη Κάλλιστων και όχι άδικα.

Σκαρφαλωμένος στη βορειοανατολική πλευρά της Σερίφου, πάνω σε μία καταπράσινη κοιλάδα, με τα λευκά του σπιτάκια, τη μικρή πλατεία, τα πανέμορφα σοκάκια του και τις πολλές περιστεριώνες του φαίνεται σαν ζωγραφιά στο βουνό. Η αρχική θέση του οικισμού βρισκόταν ψηλότερα αλλά καταστράφηκε από επιδρομές πειρατών.

Στην τωρινή του θέση, ο Κένταρχος χτίστηκε κατά τη διάρκεια της επανάστασης του 1821.

Στον οικισμό υπάρχουν ερείπια ενός θολωτού υπέργειου τάφου, “Θόλος” όπως λέγεται από τους ντόπιους, κάποιου Ρωμαίου εκατόνταρχου ή αλλιώς “Κένταρχος”, εξού και η δεύτερη ονομασία του.

Επίσης από εδώ ξεκινάει και ένα μονοπάτι με πέτρινα σκαλοπάτια, που διασχίζει τη ρεματιά και καταλήγει μετά από 20 περίπου λεπτά στην ομώνυμη πανέμορφη παραλία με τα βαθυγάλανα νερά.

Ενέργεια, πανέμορφα νερά με την πρώτη ματιά καταλαβαίνει κανείς πως πρόκειται για ένα μέρος μυθικό και  παραδεισένιο  .

Το καλό αμπέλι είναι ακόμα  μια παραλία ξεχωριστή, σχετικά δύσκολη σε πρόσβαση αφού απαιτεί περίπου 20 λεπτά περπάτημα σε βατό μονοπάτι. Έχει χρυσαφένια αμμουδιά με μεγάλους βράχους διάσπαρτους μέσα και έξω από τη θάλασσα κατάλληλους  να χρησιμοποιηθούν για βατήρα βουτιών. Ο βυθός είναι αμμώδης και από την αριστερή πλευρά της παραλίας ανακαλύπτει κανείς μικρά κολπάκια.

Γνωστές παραλίες είναι τα Λιβαδάκια,  το Γάνεμα και η Βαγιά στον νότο, το Μαλλιάδικο, το Μεγάλο Λιβάδι και ο Αβεσσαλός στα δυτικά, η Συκαμιά, ο Πλατύς Γιαλός και τα Δυο Γιαλούδια στα βόρεια και η Ψιλή Άμμος, ο Άγιος Σώστης, ο Άγιος Ιωάννης και η Λια στα ανατολικά. Το νησί έχει τρεις κύριους ασφαλτοστρωμένους δρόμους. Ο πρώτος οδηγεί από το Λιβάδι στη Χώρα. Μετά τη Χώρα ο δρόμος διακλαδίζεται. Ένας δρόμος καλύπτει το βόρειο και το ανατολικό τμήμα του νησιού (βόρειος περιφερειακός) και ο άλλος το νοτιοανατολικό (νότιος περιφερειακός). Και οι δύο διακλαδώσεις επιστρέφουν κυκλικά από τα νότια στο Λιβάδι. Κοντά στη Σέριφο βρίσκονται οι νησίδες Σεριφοπούλα στον Βορρά και Βους στα ανατολικά.

Ελάτε να οργανώσουμε μαζί το θαλάσσιο ταξίδι σας στις ονειρεμένες παραλίες Της Σερίφου και όχι μόνο………

https://crazydream.gr/wp-content/themes/yachtsailing